Anchetă

S-a ascuns de polițiști în cariera minieră. Ce a urmat!

Un bărbat din Slivilești a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Motru la un an de închisoare, cu suspendare, după ce a condus fără permis și i-a alergat pe oamenii legii printr-o carieră minieră. 

Fapta s-a petrecut spre finalul lunii noiembrie 2019, seara. Gorjeanul, care nu deținea permis de conducere, s-a urcat la volanul unei autoutilitare marca Dacia 1304. În timp ce se deplasa pe drumul județean DJ 673 Dealu Pomilor, din direcția Motru către Slivilești, polițiștii i-au făcut semn să oprească însă acesta, văzându-i pe polițiști, și-a deplasat continuarea, virând la dreapta, pe un drum lateral, prin cariera de cărbune Leurda. 

Polițiștii nu au putut să-și continue deplasarea cu autospeciala, dat fiind faptul că autoutilitara a intrat pe un drum impracticabil, astfel că au continuat urmărirea pe jos. În zona unei locuințe, polițiștii i-au făcut din noul semnale să oprească, însă acesteia și-a continuat deplasarea și a abandonat autoutilitara în curtea unei case nelocuite, fără gard și porți. De aici, bărbatul a fugit, pe jos, spre o zonă împădurită, astfel că polițiștii nu au mai continuat urmărirea lui.

În cele din urmă, polițiștii l-au identificat pe individ, în urma vizualizării imaginilor înregistrate de sistemul de supraveghere al unei benzinării unde acesta alimentase înainte să întâlnească polițiștii. În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că acesta nu deținea permis de conducere. Ulterior, acesta le-a spus anchetatorilor că a cumpărat autoutilitara de la un coleg de muncă cu o lună în urmă și că atunci plecase să o vândă unei alte persoane. 

Acum, bărbatul riscă să stea un an în spatele gratiilor dacă nu va respecta măsurile impuse de magistrații motreni pe perioada celor doi ani în care se va afla sub supraveghere.

Prin hotărârea pronunțată marți, 12 aprilie, de Judecătoria Motru, magistrații i-au impus acestuia să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. De asemenea, pe parcursul termenului de supraveghere, acesta va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, obligaţie ce se va executa în cadrul primăriei comunei Slivileşti sau la Şcoala Gimnazială Slivileşti.

Hotărârea poate fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare, la Judecătoria Motru.

 

Vizualizări: 2,678

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: