Anchetă

Așa arată școala după o reabilitare de 7 miliarde!

Ne-am obișnuit să spunem că o parte din banii de investiții se fură, dar când rămâne ceva în urmă, măcar ne consolăm că s-a ales și comunitatea cu ceva.

Ce se întâmplă la Bâlteni, în județul Gorj, este însă de domeniul penalului. Norocul primarului liberal Vasile Vlăduleanu este că instituțiile dorm.

Altfel nu ar fi posibil ca o școală să arate ca în imaginile alăturate după o reabilitare de șapte miliarde de lei vechi. Și nimeni să nu fie tras la răspundere.

Dana Coandă este cetățean al comunei Bâlteni și a fost candidat la funcția de primar. A primit aceste fotografii și le cere consilieri locali să ia urgent măsuri. "Am primit aceste imagini cu toaletele Școlii Peșteana-Jiu nr. 2, după reabilitare, arată jalnic, nu pot să cred! S-au cheltuit 7 miliarde de lei vechi, banii contribuabililor din comună. Consilieri locali, luați măsuri! Pe părinții care au copiii la această școală îi rog să meargă și să se implice în soluționarea acestei nereguli!", a transmis Dana Coandă.

Un alt cetățean din Bâlteni ne-a atenționat că fundația de la gardul școlii este de circa 25-35 cm, ceea ce nu corespunde cu soluțiile tehnice din proiect. 

Un corp al școlii a rămas nereabilitat, fiindcă nu ar fi fost suficienti bani pentru continuarea... batjocurii.

Redacția "Sabotorii" va solicita Primăriei Bâlteni toată documentația cu privire la "renovarea" școlii, 

asta fiindcă, la momentul lucrărilor, firma prestatoare nu a afișat un panou conform, cu acele informații obligatorii legate de numele firmei, valoarea investiției, sursa de finanțare și termenul de execuție. Și, cine știe, poate citește vreun organ de anchetă acest text și cere documentația înaintea noastră.

 

Vizualizări: 4,291

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: