Actualitate

Rușeț spune că niciun pensionar nu va rămâne în CE Oltenia

Circa 700 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia vor fi concediați colectiv la 1 iulie. Puțini la cerere, cei mai mulți fiind puși pe liste pentru că îndeplinesc condițiile de pensionare până în aprilie anul viitor. Până atunci vor trăi din plățile compensatorii.

Ion Rușeț, consilier al Directoratului, exclude posibilitatea de a rămâne în companie oameni care îndeplinesc condițiile de pensionare. “La ora la care discutăm este exclusă această posibilitate. Așa cum am negociat actul adițional, sunt în lista de disponibilizări toți cei care îndeplinesc condiții de pensionare până la data de 30 aprilie 2022”, a spus Rușeț.

Acesta a susținut într-o emisiune la Accent TV că, dacă s-ar face o singură excepție, ceilalți 700 ar putea da CEO în judecată. “Nu cred că cineva poate să își asume crearea de favoritisme, ar sări în aer tot acest plan de concediere. Dacă facilitezi o singură persoană, este posibil să se întoarcă împotriva ta, în instanță, poate sute de persoane care se află în această situație”, a spus Ion Rușeț.

Opt mii de salariați din cei 12.000 vor pleca din societate până în 2030, unii prin pensionare, alții prin concediere colectivă.

Vizualizări: 4,700

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: