Eveniment

Afacerist fugar, prins în Grecia

Omul de afaceri Ioan Neculaie, dat în urmărire după ce a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 2 luni de închisoare cu executare, pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor, a fost prins în Grecia.

”La data de 29 ianuarie a.c., în urma activităților investigative efectuate de Inspectoratul de Poliție Județean Brașov, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției Române, în colaborare cu Direcția Operațiuni Speciale, Direcția de Investigații Criminale, Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, Centrul SELEC, polițiștii greci, coordonați de șeful ENFAST din nordul Greciei, au depistat, în zona Thessaloniki, un bărbat, de 64 de ani, urmărit la nivel internațional.

Pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare, după ce, la data de 21 ianuarie 2022, a fost condamnat definitiv, la o pedeapsă cu închisoarea, de 2 ani și 2 luni cu executare, pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul armelor și munițiilor.

Cel în cauză a fost condus la sediul organului competent, în vederea confirmării și punerii în executare a mandatului”, anunţă IGPR.

Neculaie a fost dat în urmărire în urmă cu o săptămână, după ce Curtea de Apel Braşov l-a condamnat la închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, iar condamnatul nu a fost găsit pentru punerea în executare a sentinţei.

Curtea de Apel Braşov l-a condamnat, în 21 ianuarie, pe Neculaie pentru infracţiunea de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor după ce a folosit arma pentru a trage în cauciucurile autoturismului său.

 

Vizualizări: 1,305

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: