Politică

Rușeț îl compară pe Iulian Popescu cu Celentano din Las Fierbinți!

S-a depășit linia roșie în scandalul dintre Prefectură și Consiliul Județean Gorj. Așa descrie, elegant, un fost senator de Gorj circul declanșat de prefectul Iulian Popescu. Ion Rușeț chiar compară situația cu scenele din Las Fierbinți, dar nu e încă decis ce personaj e Iulian Popescu. Tinde să se asemene cu cetățeanul turmentat – Celentano.

Fostul senator Ion Rușeț a comentat la Radio Infinit situația care depășește orice imaginație: „S-a depășit linia roșie. Ca și consilier județean, mi s-a părut corectă poziția domnului Cosmin Popescu. În ce privește legalitatea, secretarul județului semnează. Instituția Prefectului are dreptul de control asupra tuturor hotărârilor Consiliului Județean care îi sunt înaintate. Dacă le consideră nelegale, le contestă în Contencios Administrativ. În trei ani și trei luni, ca și consilier județean, Consiliul Județean nu a avut nicio hotărâre atacată și, în consecință, lucrurile au fost corecte”.

Și pe bună dreptate, Ion Rușeț compara scandalul creat de prefect cu un episod din Las Fierbinți. „În momentul de față, a apărut această chestiune de control programat, cum s-a exprimat prefectul. Este o chestiune a la Las Fierbinți. Nu știu cu ce personal să-l asociez. Cu prefectul sau cu Celentano, personajul turmentat, pe domnul Iulică Popescu. În acțiunea în sine cam așa mi se pare”, a mai declarat Rușeț la Radio Infinit.

Poate l-a fentat Cosmin pe Iulică Popescu cu un leu

Fostul senator Ion Rușeț crede că poate Iulian Popescu vrea să-și verifice propriile contracte pe care le-a încheiat cu mai multe instituții ale statului. Probabil de-asta a comandat verificări și la Teatru, și la Primărie, și la școli, și la Inspectoratul Școlar, și la Consiliul Județean și peste tot pe unde nu are vreo treabă.

„Se dădeau hotărâri cu patos revoluționar prin care asociația domnului Iulică Popescu și a domnul Tanasievici lua bani pentru nu știu ce proiecte. Mă gândesc că poate domnul Iulică Popescu vrea să analizeze, poate a fost fentat cu vreun leu. Domnul Cosmin Popescu poate l-a fentat cu vreun leu pe-acolo, e posibil, dar poate până la urmă clarificăm și chestia asta. Această asociație de excelență în educație a  avut o seamă de contracte cu teatrul, universitatea, colegiile din județ. Sunt chestiuni care țin de moralitate și e posibil să fi simțit că a pierdut câțiva lei”, a mai punctat Rușeț.

Este cunosc că prefectul Iulian Popescu a avut și încă mai are o multitudine de contracte pe bani publici. Dacă o instituție îi taie furtunul, acolo începe să atace vehement, folosindu-se de funcția pe care o are în prezent. 

Vizualizări: 4,371

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: