Politică

Instanța va face lumină în noaptea minții de la Prefectură: El știe doar tasta „Enter”

Joaca de-a prefectul ajunge în instanță. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, anunță că va contesta la Tribunal amenda de cinci mii de lei pe care i-a dat-o prefectul supărat că nu i s-a cântat în strună când a vrut să fie ce nu e: superior Consiliului Județean.

Exces de putere e puțin spus când se descriu acțiunile politice fără precedent ale prefectului de Gorj, care s-a trezit, peste noapte, peste Consiliul Județean și a trimis Corpul de Control acolo deși legea nu-i dă niciun drept.

Ba chiar a amendat Consiliul Județean când a văzut că nu-i iese pasența. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, subliniază că nu are nimic de ascuns, dar nu vrea să-i dea apă la moară prefectului pentru că nici nu e legal și s-ar ajunge la un precedent foarte periculos. „Se creează un precedent periculos. E exces de putere! Între prefecți și Consilii Județene nu e raport de subordonare. Încearcă să facă un supracontrol. Curtea de Conturi ne poate verifica ce vrea să verifice prefectul. El are doar rol de a verifica acele hotărâri de Consiliu Județean”, a spus Cosmin Popescu la Radio Infinit.

 

Așa că va contesta amenda cu care s-a lăudat prefectul că i-a dat-o Consiliului Județean. „E un accident administrativ și s-a depășit bariera campaniei electorale”, mai adaugă Cosmin Popescu.

 

„Instanța de judecată va stabili legalitatea sau nelegalitatea acestei contravenții. Nu e un om care știe Drept. Știe doar o tastă Enter și crede că știe și administrație. Greșit! E un accident administrativ și politic al județului Gorj. A pus o presiune fantastică pe oamenii din interior. E foarte greu să justifici o contravenție pentru un jurist care știe carte. Domnule prefect, nu am nimic de ascuns! Sunt verificat anual și puteți verifica toate rapoartele de audit ale Curții de Conturi începând cu 2016. Nu am avut niciun prejudiciu imputabil mie sau oamenilor din subordine. Nu am nimic de ascuns, totul e la vedere. Creeați un precedent periculos pentru județ. Veți face exces de putere și cu primarii și cu instituțiile publice folosindu-le ca armă politică pentru alegerile de anul acesta. Asta simt. Se vede lupta politică. A depășit barierele luptei politice etice”, a mai spus Cosmin Popescu la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,836

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: