Politică

Rușeț îi ironizează pe sindicaliști: Nu ministrul se ocupă de managementul companiei!

Întâlnirea dintre liderii de sindicat și Ministrul Energiei esta catalogată drept o chestiune falsă de către fostul senator gorjean, Ion Rușeț. Fostul consilier al Directoratului Complexului Energetic Oltenia nu este de acord cu anunțul potrivit căruia întrevederea are drept scop negocierea situației celor 1800 de angajați cărora la expiră contractele de muncă la finalul acestei luni.

Rușeț afirmă că această chestiune este falsă pentru că, ministrul și Ministerul Energiei nu se ocupă de managementul CE Oltenia, ci Directoratul companiei și Consiliul de Supraveghere, deci soluția acestor angajați trebuie discutată în altă parte.

„Am înțeles și eu că sindicaliștii au făcut un demers pentru a avea o întâlnire cu Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, pentru a vedea ce se întâmplă cu cei 1800 de angajați. Chestiunea asta este falsă! Domne, un ministru nu se ocupă de managementul companiei! Un Minister și ministru fac politica energetică! Managementul este făcut de Directorat și Consiliul de Supraveghere. Sunt activități și decizii pe care ministrul nu le poate lua. Discutăm după actuala lege, dacă discutăm și despre principii etice este mai grav. Deci totul ține de managementul companiei!”, a declarat fostul consilier al Directoratului Complexului Energetic Oltenia, Ion Rușeț. 

Ultimele săptămâni de contract

Cei 1800 de ”determinați” de la Complexul Energetic Oltenia mai au contracte de muncă cu compania energetică pentru încă aproximativ trei săptămâni. Oamenii sunt disperați și așteaptă cu sufletul la gură un anunț care vizează viitorul lor în cadrul companiei energetice. Cel mai probabil, dacă se va alege varianta unei prelungiri a contractelor, aceștia vor mai beneficia de încă șase luni de activitate în cadrul producătorului de energie.

Vizualizări: 3,017

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: