Eveniment

Rupt de beat, a tăiat cu toporul stâlpul de susținere al terasei unde se cinstea

Un bărbat de 51 de ani din comuna gorjeană Negomir a fost condamnat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 1.800 lei după ce a distrus terasa unui magazin din localitate. 

Fapta s-a petrecut în urmă cu circa doi ani, în 6 octombrie 2020, aproape de miezul nopții. După închiderea magazinului, acesta, împreună cu un alt bărbat, a rămas în continuare pe terasă pentru a consuma băuturi alcoolice. A avut asupra sa un topor, cu care a degradat stâlpul de susținere a terasei, masa și o bancă.

Acesta a dat declarație în faza de urmărire penală, dar în faza de judecată nu a avut o atitudine cooperantă, neprezentându-se la termenele de judecată, refuzând primirea citațiilor. 

În schimb, ”colegul” de pahar a cooperat cu anchetatorii. ”Martorul (…) a precizat că inculpatul avea asupra sa un topor iar pe fondul consumului de alcool acesta a început să distrugă cu toporul stâlpul de susținere a terasei, dar nu a observat masa și banca. În fața instanței (f. 33), martorul a reiterat aspectele de fapt învederate în faza de urmărire penală. Martorul a spus în fața instanței că inculpatul a avut la el o bardă și a dat cu ea în stâlpul terasei de la magazin și ca urmare a loviturilor aplicate stâlpul a fost tăiat”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu.

Patronii magazinului au fost alertați de o vecină, care le-a spus telefonic că se aud zgomote la magazinul pe care îl administrează. Reprezentanții societății păgubite s-au constituit parte civilă, solicitând daune materiale și morale. 

La sfârșitul lunii septembrie, acesta a fost condamnat definitiv într-o altă cauză, pentru distrugere, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice, la 10 luni închisoare, cu suspendare. Astfel, magistrații Judecătoriei Târgu Jiu au aplicat acum amenda penală la care au adăugat în întregime pedeapsa rezultantă de 10 luni închisoare pentru care s-a dispus suspendarea închisorii sub supraveghere.

Mai mult, l-au obligat la plata către partea civilă a sumei totale de 600 de lei cu titlu de compensații bănești pentru prejudicii materiale. În plus, va trebui să mai plătească 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat și 100 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către partea civilă.

Hotărârea pronunțată în 11 noiembrie de magistrații Judecătoriei Târgu Jiu nu este definitivă și poate fi contestată. 

 

 

Vizualizări: 1,278

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: