Eveniment

Pedepse duble pentru doi tineri băuți

Un bărbat din Târgu Jiu a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare, după ce a condus băut și a fugit de polițiști. Pedeapsa pronunțată vineri de Curtea de Apel Craiova dublează sentința de la Judecătoria Târgu Jiu. Aceeași pedeapsă a primit un tânăr care era și el în mașină și care i-a mințit în primă fază pe polițiști că el a condus. Cei doi sunt obligați ca, pe perioada termenului de supraveghere, să urmeze cursuri de calificare profesională și să facă 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Fapta s-a petrecut în dimineața de 15 februarie 2020, când lucrătorii de poliţie rutieră au fost sesizaţi de agenţii de poliţie locală din Târgu Jiu cu privire la faptul că în staţia Peco Mol se află oprit un autoturism marca „Jaguar”, al cărui conducător auto este posibil să se afle sub influenţa băuturilor alcoolice, întrucât ascultă muzică la intensitate mare şi dansează împreună cu alte persoane lângă autovehicul, după ce în prealabil se manifestase în acelaşi fel şi în staţia Peco Rompetrol. 

“Deplasându-se în locaţia indicată, agenţii de poliţie rutieră au observat autoturismul descris mai sus părăsind staţia peco şi încadrându-se pe strada Zambilelor, motiv pentru care, în dreptul sediului S.C Transloc S.A au efectuat semnal regulamentar de oprire. (...) Deşi a observat semnalul de oprire, conducătorul auto a refuzat să se conformeze, efectuând manevra de întoarcere, după care a mărit viteza de deplasare”, se arată în rechizitoriu, polițiștii urmărind mașina pe mai multe străzi.

Pe strada Cerbului, șoferul a oprit mașina și, împreună cu cei trei pasageri, a coborât, traversând în fugă linia de cale ferată, cu intenţia de a se sustrage controlului. “La rândul lor, agenţii de poliţie rutieră au coborât din autospeciala de poliţie, întrucât în zona respectivă nu exista amenajată o trecere la nivel cu calea ferată, au somat verbal conducătorul auto şi pasagerii autoturismului marca Jaguar să se oprească strigând „Stai, poliţia!” şi „Stai, că trag!”, după care au folosit armamentul din dotare, executând patru focuri de armă în plan vertical. Întrucât cei patru ocupanţi ai autoturismului marca Jaguar (2 bărbaţi şi 2 femei) au alergat în direcţii diferite, agenţii de poliţie rutieră au continuat urmărirea, reuşind să imobilizeze doar o persoană de sex masculin”, mai arată sursa citată.

Cel prins a spus că era chiar el la volan, iar etilotestul a indicat o concentraţie de 0,60 mg/l vapori de alcool pur în aerul expirat. După 15 minute au fost prinse și cele două femei, care au relatat că șoferul, deși băut, a mai consumat în benzinărie aproximativ 2-3 sticle cu whisky, în capacitate de 100 ml fiecare.

A doua zi, bărbatul care a scăpat de urmărirea poliției a declarat că de fapt el a fost la volan, deși nu are permis. Cele spuse au fost confirmate de imaginile video surprinse în benzinărie.

Tânărul care s-a predat avea, la ora 14:00, o concentraţie de 0,11 mg/l vapori de alcool pur în aerul expirat, au stabilit anchetatorii.

Ambii tineri au fost trimiși în judecată și s-au ales cu condamnări care sunt definitive.

 

Vizualizări: 1,324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: