Politică

Romanescu: Domnul Banța să ascută creioane, că nu știe despre ce e vorba 

Primarul Marcel Romanescu reacționează după ce Victor Banța s-a trezit vorbind la radio și a spus că n-ar fi în Târgu Jiu decât vreo 50 de tineri care ar putea primi locuințele care vor fi construite în zona Narciselor. Romanescu spune că beneficiarii trebuie să îndeplinească niște condiții minimale și că Victor Banța ar trebui "să ascută, în continuare, creioane la Ministerul Dezvoltării, că altceva nu face". 

Victor Banța e secretar adjunct la Ministerul Dezvoltării. A trecut din post în post pentru că îl recomandă vocea, talentul și partidul. Când apare în public, zice că le știe pe toate, dar primarul Romanescu i-a dat peste nas după ce a declarat că cele șase sute de apartamente pe care le face primăria riscă sa rămână goale, fiindcă n-ar exista cerere din partea tinerilor în oraș. Banța merge în paralel cu realitatea, neștiind că în municipiul Târgu Jiu locuințele destinate tinerilor sunt foarte căutate și extrem de necesare. Sau, poate, în optica domnului Victor Banța există doar tineri care preferă să cumpere de la dezvoltatori cu prețuri exorbitante și nu își doresc o locuință decentă din partea primăriei. 

Romanescu îl contrazice. "Marea majoritate a tinerilor între 18 și 35 de ani nu dețin imobile. Asta e principala condiție. Analiza se face pe fiecare individ în parte. Există și un criteriu de departajare. Cei care au probleme de sănătate au un punctaj suplimentar, cei care vin din plasament, la fel. De la 18 ani încolo, ai dreptul să depui o solicitare. Domnul Banța nu știe despre ce e vorba. Dumnealui e vizionar. Proiectul a fost depus de Primăria Târgu Jiu, nu de domnul Banța. Și dumnealui ar fi foarte bine să facă în continuare ce face de mult timp, să ascută creioane la Ministerul Dezvoltării. Acesta e scopul pentru care a fost dus în Minister. Să stea cu creioanele și cu ascuțitoarea in mâna. Nu avea nici măcar un document pe birou când am mers la dumnealui. Doar nu a câștigat postul prin concurs. Vine din altă zonă și azi face doar declarații", a reacționat primarul Marcel Romanescu. 

Tinerii vor avea de îndeplinit câteva cerințe minimale: o declarație semnată la notar că nu au o locuință, vârsta între 18 și 35 de ani și domiciliul în Târgu Jiu. E luată în discuție și situația celor care au viză de flotant.

Vizualizări: 2,601

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: