pamFLEȚI

Român acuzat că transportă ilegal... un tanc

Un șofer de TIR român este blocat de patru zile în cabină, în Germania. Oamenii legii i-au confiscat camionul și platforma de transport după ce l-au prins transportând ilegal un tanc. Românul venea cu tancul din Franţa, iar poliţiştii germani i-au interzis să plece mai departe.

Românul a fost oprit în timpul unui control în trafic derulat de polițiștii germani sâmbătă, 27 mai. Potrivit actelor, camionul avea schele încărcate pe remorcă. Dar când polițiștii din Wörth/Isar au inspectat transportul oprit pe A92, au găsit un tanc, relatează Passauer Neue Presse.

Oamenii legii au observat că datele de pe documente nu se potrivesc deloc cu realitatea. Transportul agabaritic a fost tras lângă autostradă și șoferului i s-a interzis călătoria, fiindu-i ridicate toate actele.

Potrivit hârtiilor de transport, vehiculul a fost încărcat în Franța și se afla în drum spre România. Un purtător de cuvânt al poliției germane a explicat că tancul descoperit este probabil un vehicul blindat de recuperare pentru lucrări de infrastructură, nu pentru luptă. În loc de țeavă de tun, tancul are montat un braț de excavator.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției, nu e exclus ca firma de expediție să obțină acte care să permită continuarea transportului spre România. Chiar şi aşa, atât firma, cât și șoferul vor fi amendați cu sume care implică cinci cifre, în euro, susține reprezentantul autorităților.

Șoferul doarme în cabină de patru zile deoarece îi este interzis să plece mai departe.

actualizare: Arată ca un tanc, dar nu este tanc

După verificări s-a constat că nu este un transport ilegal de armament deoarece tancul era de fapt un vehicul de recuperare, neavând turelă, ci o cupă de excavator, potrivit presei germane .

 

De altfel, Erich Mocanu, reprezentantul organizației AEBS a declarat pentru stiridiaspora.ro că era vorba de fapt de un utilaj de deszăpezire sau de curățare a drumurilor.

„Arată ca un tanc, doar că nu este un tanc. Este o basculă pentru a curăța străzile. O utilitară pe caroseria unui tanc. Are o basculă în față, o șenilă, o șina pentru a împinge zăpada sau nisipul. A fost oprit sâmbătă seara, la 22.30, pe Autostrada A92, în timp ce mergea spre România. Vine din Franța. De acolo a fost luat acest tanc și mergea în România să facă antrenamente. Poliția a depistat în primă fază că nu e vorba de licență, ci de tonaj, fiind prea mare pentru licența pe care o are”, a spus el pentru sursa citată, precizând că lucrurile s-au lămurit între timp și tranportul a plecat spre România.

Vizualizări: 1,688

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: