Social

Ro-Alert pentru localnicii din Polovragi

Momente de panică iar pentru localnicii din Polovragi. O ursoaică a ieșit din nou din pădure și s-a apropiat de sat. Noaptea trecută, oamenii au stat la pândă să alunge animalul sălbatic. 

Ursoaica a omorât si câteva capre. Localnicii au stat până spre dimineața de pândă. Au aruncat cu petarde, au scos câinii pe ulițe, dar urșii nu păreau că se sperie. 

Acum, animalele sălbatice s-au apropiat din nou de gospodăriile oamenilor. Pompierii au transmis un mesaj Ro-Alert și au avertizat localnicii să nu se apropie de urs.

"Astazi, in jurul orei 15:00, prin intermediul numarului unic de urgenta 112, a fost semnalata prezenta unui urs in comuna Polovragi, sat Polovragi. Pentru informarea populatiei, ISU Gorj a transmis un mesaj de avertizare prin intermediul aplicatiei RO-Alert. 

La fata locului s-au deplasat efective de jandarmi, un echipaj SMURD si reprezentati ai administratiei publice locale", a transmis ISU Gorj. 

În Polovragi și Rânca, au fost relocați anul trecut mai mulți urși. Au fost aduși din alte zone turistice. E vorba de asa-zișii "urși gunoieri" care sunt obișnuiți cu oamenii, care nu se mai sperie de zgomote, dar care, ca orice animal sălbatic, pot fi imprevizibili.

Vizualizări: 620

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: