Social

Magazine și restaurante amendate din cauza mizeriei

Inspectorii sanitar-veterinari din Gorj au dat amenzi de peste 160 de mii de lei în două săptămâni în care au făcut aproape 150 de controale. Cele mai mari amenzi au fost aplicate mai multor magazine din cauza mizeriei ori că aveau marfă expirată la vânzare. 

 De exemplu, un magazin alimentar și un supermarket au fost amendate cu câte 10 mii de lei pentru încălcarea normelor sanitare-veterinare şi pentru siguranța alimentelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare refrigerate şi/sau congelate. Aceeași sancțiune au primit-o un laborator de patiserie şi un supermarket, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. 

Un restaurant, un laborator de patiserie şi un magazin alimentar au fost amendate cu câte 10 mii de lei pentru întreținerea necorespunzătoare a spațiilor şi echipamentelor (plafon cu exfolieri, pereți cu zone murdare, utilaje neigienizate; ambalaje goale depozitate în spațiul de producție; vitrina frigorifică nu asigura etanșeitate, avea porțiuni degradate, depuneri organice şi un strat gros de gheață; recipientele de precolectare a deșeurilor nu erau căptușite cu saci menajeri; nu toate chiuvetele erau dotate cu facilități igienice de spălare şi uscare a mâinilor). Sancțiune complementară (restaurant): emiterea unei ordonanțe de suspendare temporară pentru 30 zile a activității de alimentație publică, se mai arată într-un comunicat de presă.

De asemenea, un restaurant a fost sancționat cu 12 mii de lei pentru încălcarea normelor sanitare-veterinare şi pentru siguranța alimentelor privind demonstrarea trasabilității produselor prelucrate.

Vizualizări: 585

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: