Eveniment

Reţinut pentru lupte ilegale între câini

Un tânăr din comuna Stăneşti a fost reţinut pentru organizarea luptelor ilegale între câini. Poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară în urma căruia au ridicat şi plasat în adăpost patru câini. 

"În dimineața zilei de 20 aprilie a.c., polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor – IPJ Gorj au desfășurat o acțiune pentru punerea în executare a unui mandat de percheziție domiciliară emis de Judecătoria Târgu Jiu, la locuința unui tânăr de 20 de ani, din comuna Stănești, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de organizarea de lupte între câini, pregătirea în acest scop, precum şi participarea cu câini la astfel de lupte și efectuarea de intervenţii chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative", transmite IPJ Gorj.

Tânărul postase pe reţeaua de socializare mai multe poze şi videoclipuri în care se observa o luptă intre doi câini, fapt ce a condus la sesizarea din oficiu a poliţiştilor. "La data de 15 aprilie a.c., polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe un site de socializare, tânărul de 20 de ani avea postate mai multe videoclipuri și fotografii cu conținut explicit, în care apărea o luptă organizată între doi câini rasa Presa Canario, dintre care unul îi aparținea", informează IPJ Gorj.

Tânărul a fost  reținut pentru 24 ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Vizualizări: 2,086

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: