Eveniment

Reținut pentru braconaj piscicol cu dispozitive electrice

Poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova au reţinut, pentru 24 de ore, pentru pescuit electric, un bărbat în vârstă de 44 de ani. 

Trei persoane au fost surprinse în timp ce pescuiau pe râul Olt cu dispozitive artizanale electrice, în data de 27 aprilie, a informat Poliția din Craiova, aceștia fiind opriți cu focuri de armă de către polițiști. „În fapt, în noaptea de 26/27 aprilie a.c., poliţiştii au continuat activităţile de combatere a faptelor de braconaj piscicol, prin folosirea dispozitivelor electrice, activităţi începute odată cu debutul perioadei de prohibiţie. Astfel, trei persoane au fost prinse în flagrant delict în timp ce pescuiau pe râul Olt, în zona comunei Islaz, folosind dispozitive electrice.

Întrucât cei trei nu s-au supus somațiilor polițiștilor şi au încercat să fugă, au fost executate patru focuri de avertisment, în plan vertical, fiind prins şi imobilizat unul dintre aceştia, un bărbat de 44 de ani, din comuna Giuvărăşti, judeţul Olt”, a transmis IPJ Dolj.

Cu această ocazie, poliţiştii au indiponibilizat, în vederea continuării cercetărilor, cantitatea de 180 de kg de peşte, o ambarcațiune, un acumulator, un minciog cu fire electrice și un autoturism, cercetările fiind continuate pentru identificarea tuturor persoanelor participante.

Poliţiştii l-au reţinut pe bărbat, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuitul electric, deținerea aparatelor și dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, pescuitul cu materiale explozive, pescuitul cu substanțe toxice și narcotice de orice fel, precum și folosirea armelor de foc în scopul omorârii peștilor sau altor viețuitoare acvatice, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman.

Vizualizări: 1,366

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: