Eveniment

A prezentat Poliției un permis fals

Pentru o serie de infracțiuni comise de un gorjean care a condus băut Judecătoria Târgu Jiu a dispus pedeapsa de un an și șase luni de închisoare.

Un gorjean care s-a urcat băut la volan și a prezentat polițiștilor un permis de conducere fals a fost condamnat de Judecătoria Târgu Jiu la un an și șase luni de închisoare, cu executare, plus 4.050 lei amendă penală.

“În data de 20.05.2021, în jurul orei 00:40, inculpatul a condus pe drumurile publice, respectiv pe DN 66 Izvoarele, autoturismul marca BMW, fără a deţine permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule, iar la solicitarea expresă a agenţilor de poliţie rutieră, a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și a prezentat pentru control permisul de conducere seria G00439941J, care nu era autentic, fiind fals”, se arată în documentul de la instanță.

Deoarece șoferul emana halenă alcoolică, organele de poliţie au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, la ora 00:46. Acesta avea și o pasageră și ar fi condus băut circa 35 de kilometri.

Bărbatul și-a recunoscut fapta, susținând că a plecat băut la volan, pentru că a aflat că soacra sa e pe moarte. Cu privire la permis, a spus că a făcut școala de șoferi, dar nu a dat examen, obținând permisul contra cost, în străinătate.

Sentința Judecătoriei Târgu Jiu din 19 aprilie nu este definitivă.

 

Vizualizări: 754

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: