Social

Restricţii pentru cazare, doar în staţiunile montane 

Capacitatea de ocupare a spaţiilor de cazare din mai multe staţiuni montane va fi limitată la 70%. Sunt vizate 14 judeţe unde se practică sporturi de iarnă. 

Gradul de ocupare nu va putea depăși 70% în Azuga, Buşteni şi Sinaia din judeţul Prahova, în Băile Tușnad, Borsec, Băile Homorod şi Harghita-Băi din judeţul Harghita, dar şi în Borșa şi Cavnic din judeţul Maramureş, Poiana Brașov, Predeal şi Bran din judeţul Brasov, Sovata din judeţul Mureş, Vatra Dornei din judeţul Suceava, Voineasa din judeţul Vâlcea, Zona Borlova-Muntele Mic şi Turnu Ruieni din Caraş Severin, Arieşeni din judeţul Alba, Durău din judeţul Neamţ, Novaci-Rânca din judeţul Gorj, Păltiniş din judeţul Sibiu, Stâna de Vale din judeţul Bihor şi Straja din judeţul Hunedoara. 

Circulaţia în afara locuinţei după ora 22:00 va fi permisă în interes profesional, între locuință şi locul de desfășurare a activității profesionale şi înapoi, pentru deplasarea privind asistenţa medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente. 

Vor fi permise si deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei. Deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea sau însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori pentru un deces al unui membru de familie, va fi şi ea permisă.

Ca o concluzie de final și gândind aproximativ nemțește, constat că pe lista stațiunilor vizate de noile măsuri nu staționează și stațiunile balneoclimaterice. (Vezi video- Băile Felix

Musai când gândim nemțește să explicăm pe românește. Covid fiind un virus tinerel, nu suferă de boli reumatice. #Hailamunte

Vizualizări: 2,084

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: