Actualitate

Record negativ al consumului de energie în România! Cât mai vinde CEO?

România a înregistrat un nou record negativ al consumului de energie electrică, dumincă, la orele după amiezii. Puțin peste 4900 de MW/h erau consumați dumincă în România, acesta fiind încă un semn că economia și industria țării noastre sunt pe butuci.

Singura parte pozitivă, dacă putem să vorbim de lucruri bune în această situație, este faptul că România nu mai importa energie, așa cum se întâmplă aproape zilnic, țara noastră fiind ”abonată” la peste 1000 de MW/h în zilele în care consumul ajunge la 7000 de MW.

În aceste condiții, energia produsă de Complexul Energetic Oltenia era și ea la cote minime, producătorii pe bază de cărbune asigurând la nivel național doar sub 15% din necesarul electric, adică 735 de MW/h.

Chiar și cei de la Hidroelectrica, obișnuiți să fie pe primul loc în topul producției de energie, livrau aproximativ 1150 de MW, lider de piață fiind Nuclearelectrica cu 28 de procente care însemnau 1380 de MW.

În aceste condiții, chiar și cu grupul V de la Sucursala Electrocentrale Rovinari pus în funcțiune, Complexul Energetic Oltenia nu ar putea livra mai multă energie în Sistemul Energetic Național pentru că, prețul de producție al CE Oltenia nu se poate compara în acest moment cu cel al altor competitori de pe piață.

 

Vizualizări: 1,345

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: