Anchetă

Recompensă de 10 mii de euro după jaf

Un om de afaceri din Gorj face propria anchetă ca să afle cine i-a dat foc la casă și i-a furat un seif cu bani cu tot și alte bunuri. S-a întâmplat în noaptea de Revelion, dar anchetatorii nu au reușit nici până acum să dea de urma hoților. Disperat, omul anunță că oferă o recompensă de 10 mii de euro cui îi dă informații despre suspecți.

În noaptea de Revelion, nu era nimeni la casa pe care Cosmin Bloancă o deține în localitatea Dănești. El era în Maramureș când a fost anunțat că i-a luat foc casa. Deși inițial s-a crezut că a fost un scurtcircuit ce a declanșat incendiul, pompierii și-au dat seama apoi că e vorba de o mână criminală.

Potrivit declarațiilor făcute de omul de afaceri la o televiziune centrală, hoții ar fi acționat la pont. Știau că avea în casă bijuterii, ceasuri de valoare și un seif. Locuința era împânzită de camere de supraveghere, dar asta nu i-a descurajat pe infractori. Au fost filmați când au intrat în casă, dar apoi au tăiat curentul, au furat tot ce au găsit de valoare, inclusiv seiful cu totul, apoi au dat foc la casă chiar în camera în care erau echipamentele de supraveghere. Eu m-am dus şi am găsit lucrurile aruncate în canal după cinci zile, a spus Cosmin Bloancă.

Adică seiful gol, distrus cu o rangă, mai multe genți goale, toate aruncate într-un canal. Le-a dus la Poliție și a tot sperat că hoții vor fi prinși. Trăim într-o traumă efectiv. Ne este frică că se poate reîntoarce să ne dea din nou foc la casă. Nu cred că sunt în siguranţă mai ales acum cu ce s-a întâmplat şi în cazul de la Sibiu, m-a speriat şi mai tare. Deja am intrat în depresie, a mai spus bărbatul care, în prezent, locuiește în Londra.

Omul a anunțat că oferă 10 mii de euro recompensă cui știe ceva concret despre acest caz. „Avem acelaşi stadiu ca de la data formulării plângerii în sensul că, la aproape un an de zile, până în prezent nu avem un suspect în cauză şi mă surprinde acest lucru pentru că majoritatea probelor din acest dosar au fost oferite organelor de cercetare chiar de persoana vătămată”, a spus avocatul bărbatului, Florin Homescu.

Poliția a transmis că este în lucru un dosar penal și că se fac cercetări. S-au audiat mai multe persoane, dar anchetatorii nu au reușit încă să dea de urma suspecților.

Vizualizări: 2,352

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: