antiVirale

Festival de colinde și cântece religioase

Colegiul Național „Spiru Haret” din Târgu Jiu găzduiește joi, 21 decembrie, de la ora 18.00, Festivalul-concurs al formațiilor și grupurilor corale CORALA GORJEANÅ „Stelian Florescu”, ediția a XVII-a.

Evenimentul anunță apropierea marii sărbători a Nașterii Domnului Iisus Hristos  și  cei care vor fi prezenți vor putea asculta un recital de colinde și cântece religioase. 

Concursul se desfăşoară pe două secţiuni: muzică corală clasică și muzică tradițională. 

Repertoriul trebuie să cuprindă două piese la alegere: o piesă din repertoriul naţional, o piesă din repertoriul internațional, o piesă din repertoriul sărbătorilor de iarnă și colinde.

Câştigătorii sunt desemnaţi de un juriu alcătuit din personalităţi ale culturii gorjene, iar jurizarea se va face ţinând seama de repertoriu, valoarea interpretării şi ţinuta scenică. Grupurile aduc în scenă o parte din frumuseţea şi bogăţia obiceiurilor de iarnă, iar evenimentul este o bună modalitate de promovare a acestora. 

Festivalul este organizat de către Consiliul Județean Gorj, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, Inspectoratul Școlar Județean Gorj și Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”. 

Vizualizări: 365

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: