Social

Recompensă 150 de lei pentru fiecare fotografie cu oameni care aruncă gunoi la întâmplare

Primăria Soveja, o comună din Vrancea, oferă 150 de lei pentru fiecare om care pune la dispoziția autorității publice o fotografie sau filmare care surprinde persoane în timp ce aruncă deșeuri pe domeniul public. 

Autoritățile locale intenționează să îi sancționeze pe cei care lasă gunoiul la întâmplare. Motivația acestora vine după ce, recent, comuna a inaugurat un sistem nou de colectare a deșeurilor.

“Primăria oferă un premiu de 150 de lei pentru fiecare video sau fotografie din care să reiasă imaginea clară sau numărul de înmatriculare al oamenilor sau mașinilor care aruncă deșeurile pe spațiile publice”, au declarat reprezentații Primăriei Soveja.

Fotografiile sau filmările vor fi transmise pe adresa de mail a Primăriei. Ulterior, cei fotografiați pot fi sancționați potrivit legii. Legea spune că aruncatul gunoaielor în spațiile publice “constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 3000 lei la 6000 lei, pentru persoane fizice, și de la 25.000 lei la 50.000 lei, pentru persoanele juridice”.

Vizualizări: 2,073

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: