Social

Muncește două luni la primărie după ce a băut două beri

Un gorjean care s-a suit la volan după ce a băut două beri a fost condamnat să facă 60 de zile de muncă în folosul comunității, la primăria de domiciliu. Condamnarea pronunțată acum câteva zile de Judecătoria Motru nu este definitivă.

Gorjeanul a recunoscut în instanță că, în august anul trecut, s-a urcat la volanul unui Nissan Terano, deși băuse un litru de bere. A fost tras de drepta de polițiști și, pentru că emana halenă alcoolică, a fost pus să sufle în etilotest. 

“Acesta a declarat că în data de 29.08.2020, în intervalul orar 01.00-02.00, a consumat într-un local din Motru 1000 ml bere cu alcool. Ulterior, s-a urcat la volanul autoturismului marca Nissan Terano (...) cu intenția de a merge la domiciliu”, se arată în documentul de la instanță. 

Pentru că emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest la ora 02,32, rezultând o valoare de 0,49 mg/l a concentrației de vapori de alcool pur în aerul expirat de acesta.

Analiza toxicologică a mostrelor biologice recoltate la spital a relevat cantitățile de 1,11 g%o și 0,86 g%o, alcool pur în sângele inculpatului, fapta sa constituind astfel infracțiune.

Bărbatul a fost condamnat la un an de închisoare cu amânarea executării pedepsei, iar în perioada de încercare acesta va trebui să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității, la primăria de domiciliu.

Vizualizări: 3,410

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: