Eveniment

Recidivist la doar 19 ani. Puști din Târgu Jiu, amenințat și tâlhărit!

Un tânăr de 19 de ani din municipiul Târgu Jiu a fost condamnat o pedeapsă de trei ani și jumătate de închisoare după ce a tâlhărit un minor. Prin lovire și amenințare, acesta i-a furat telefonul în valoare de 4000 lei. 

Fapta a fost comisă în seara zilei de 26 februarie, pe strada Meteor. Victima, în vârstă de 17 ani, se îndrepta spre adresa de domiciliu când s-a întâlnit întâmplător cu agresorul, pe care îl cunoștea, având în vedere că locuiesc în același cartier. 

”S-a oprit din mers, iar când persoana vătămată a ajuns în dreptul său a încercat să poarte o discuție cu aceasta, care asculta muzică la căști, ce erau conectate la telefonul mobil marca „Samsung Galaxy S21”, astfel că nu l-a auzit inițial pe inculpat, iar când a oprit muzica, acesta i-a smuls, din mână, telefonul mobil. Ulterior, persoana vătămată i-a solicitat, de mai multe ori (…) să restituie telefonul, însă acesta a refuzat, iar pentru păstrarea bunului, l-a lovit cu palma, în zona capului și cu pumnul, în zona toracelui și l-a amenințat, spunându-i că îl va tăia, cu un cuțit, tip briceag”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu. 

Speriat, adolescentul a plecat spre casă și l-a anunțat pe tatăl său despre cele întâmplate, care a sesizat organele de poliție. 

Ulterior, tatăl tâlharului a predat organelor de poliție telefonul mobil sustras, care a fost restituit adolescentului. 

Audiat fiind, dar și în cursul procesului penal, tâlharul a recunoscut acuzația care i se impută. Pentru fapta sa, acesta a fost condamnat la o pedeapsă de doi ani de închisoare. 

Din fişa de cazier judiciar a rezultat că a săvârşit fapta în termenul de supraveghere a suspendării executării pedepsei închisorii de 1 an şi 6 luni închisoare aplicate printr-o sentinţa penală pronunţată de Judecătoria Târgu Jiu, rămasă definitivă în octombrie 2021. Cele două pedepse au fost cumulate, iar acesta va urma să execute, în total, pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare.

În plus, magistrații l-au obligat la plata sumei de 350 lei cu titlu de cheltuielile judiciare statului. Victima sa nu s-a constituit parte civilă în dosar. 

Hotărârea pronunțată marți, 12 iulie, poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

 

Vizualizări: 1,711

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: