Social

Râul Motru, plin de gunoaie

Un profesor din Gorj atrage atenția asupra mizeriei care s-a acumulat pe râul Motru. "Vă prezint aici câteva imagini surprinse în prima zi a lunii aprilie pe cursul râului Motru, undeva la limita de hotar dintre Județele Gorj și Mehedinți, localitățile Pades și Baia-de-Arama. După cum se vede din fotografii, nu mai este mult timp până când râul Motru își va schimba numele în Mortul", a scris Ion Elena.

Gradul de poluare este așa de ridicat încât a condus la dispariția multor specii de pește în doar câțiva ani, a precizat profesorul. "Personal, nu mai găsesc cuvintele potrivite pentru a prezenta „starea de sanatate” la zi a râului Motru, altădată un râu limpede și cristalin, zburdalnic și bogat în pește. Vă las pe dumnevoastră să vorbiți despre starea jalnică în care a ajuns unul din cele mai frumoase și legendare cursuri de apă din nord-vestul Olteniei. Poate vor vedea aceste imagini și autoritățile statului român, responsabile cu integritatea și starea de bine a mediului înconjurător” a scris profesorul pe Facebook.

Din păcate, autoritățile mai mult decât să dea o amendă nu fac, iar atunci când voluntarii fac curățenie, în câteva săptămâni gunoaiele reapar.

Vizualizări: 670

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: