Politică

Raluca Turcan îi trimite pe mineri la recalificare

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a declarat vineri că va fi prelungit sprijinul pentru minerii din Valea Jiului, dar și că aceștia trebuie să înțeleagă faptul că îi așteaptă un viitor în alte meserii.

 

„O să mai prelungim, pentru încă o lună, sprijinul financiar alocat angajaţilor din Valea Jiului, din cele patru mine, care sunt în etapa de insolvenţă, şi sper ca, după aceea, planul de redresare pus la dispoziţie de Ministerul Energiei să poată să intre în funcţiune”, a spus ministrul Muncii, precizând ulterior că acest sprijin va fi acordat şi energeticienilor de la Mintia.

Ministrul Muncii a menţionat că angajaţii din minerit „trebuie să înţeleagă” faptul că au nevoie de o reconversie profesională în contextul în care pe plan internaţional economia se îndreaptă spre un consum mai redus de resurse şi pe energia regenerabilă.

„AJOFM are ca principală misiune, în perioada următoare, să asigure acest dialog între reprezentanţii sindicatelor din Valea Jiului şi potenţiali angajatori din judeţul Hunedoara, astfel încât să fie prezentate foarte clar oportunităţile de angajare. Pentru că sunt oameni care lucrează în minerit şi care se pot regăsi în alte activităţi accesibile şi disponibile la nivelul judeţului Hunedoara. Este nevoie doar de deschidere şi de acceptare”, a mai spus Raluca Turcan.

Vizualizări: 5,214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: