Diaspora

Putin, despre părți din România anexate de Stalin Ucrainei

Criza din Ucraina a ajuns într-o fază extrem de periculoasă, după mutarea preşedintelui rus, Vladimir Putin, care a recunoscut independenţa regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei.

Mai mult, a vorbit și de teritoriile rupte din România, Ungaria și Polonia. Putin a afirmat că Rusia a fost „jefuită” când Uniunea Sovietică s-a destrămat în 1991.

„Să începem cu faptul că Ucraina modernă a fost creată în întregime de Rusia, mai exact, de Rusia bolşevică, comunistă. Acest proces a început aproape imediat după revoluţia din 1917”, a spus Putin.

„Apoi, în ajunul şi după cel de-al Doilea Război Mondial, Stalin a anexat deja Ucraina la URSS şi a transferat statului ucrainean nişte pământuri care au aparţinut anterior Poloniei, României şi Ungariei”, a mai spus Putin.

“Iar în 1954, din anumite motive, Hruşciov a luat Crimeea de la Rusia şi a dat-o Ucrainei. De fapt, aşa s-a format teritoriul Ucrainei sovietice”, a completat liderul statului rus.

Rămâne de văzut dacă este doar o declarație prin care Putin își caută aliați în alte țări, cel puțin la nivel de opinie publică, dar și dacă autoritățile române vor avea o reacție la o declarație istorică.

Vizualizări: 2,982

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: