Politică

PSD se opune taxei pentru prosumatorii de energie electrică!

“PSD se opune categoric introducerii taxei pentru energia auto-produsă din surse regenerabile”, transmite deputatul PSD Gorj, Mihai Weber.

Parlamentarul susține că social-democrații vor depune amendamente la ordonanța promovată în guvern de liberalul Virgil Popescu. “Astfel, atunci când ordonanța de urgență va ajunge în dezbatere parlamentară, vom depune amendamente pentru eliminarea prevederilor care îi descurajează pe români să investească în sisteme de producere a energiei regenerabile pentru consumul propriu, iar surplusul livrat în sistem”, a spus Weber.

Sunt firme care au investit în energie verde, iar acum văd cum guvernul schimbă regulile din mers, astfel încât riscă să nu poată amortiza investiția înainte de a fi nevoite să înlocuiască panourile fotovoltaice.

Potrivit lui Weber, directiva europeană nu are caracter imperativ și fiecare stat își stabilește propriile reguli. “În acest fel sprijinim atât consumatorii casnici cât și IMM-urile să investească în sisteme de producere a energiei regenerabile, mai ales în contextul crizei energetice generate atât de factori interni, dar mai ales externi”, a concluzionat parlamentarul de Gorj.

Vizualizări: 2,249

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: