Politică

PSD către mineri: Ordonanța de urgență nu mai are un caracter de urgență

Parlamentarii de Gorj s-au întâlnit vineri cu liderii sindicali ai minerilor și energeticienilor din Complexul Energetic Oltenia, în vederea găsirii unor soluții pentru pensionarea acestora la 52 de ani.

Ordonanța de urgență pentru modificarea Legii 197/2021 nu mai este de actualitate, a transmis PSD. “De la bun început, am ținut să subliniez faptul că încă de la votarea și promulgarea acestei legi, dacă s-ar fi dorit aplicarea ei, Guvernul de la acea vreme ar fi putut interveni printr-o Ordonanță de urgență. Cum acest lucru nu s-a întâmplat la timpul său, acum Ordonanța de urgență nu mai are un caracter de urgență, aflându-se într-un stadiu avansat în dezbaterea parlamentară, existând chiar și o decizie a Curții Constituționale în acest sens”, a comunicat președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber.

Deputatul a spus că propunerea sa legislativă urmează să ajungă în scurt timp la Camera Deputaților, acolo unde va solicita procedura de urgență. „Există o decizie a Curții Costituționale care spune că nu se poate emite OUG atâta timp cât există o inițiativă legislativă în dezbatere parlamentară. S-a înțeles clar faptul ca inițiativa legislativă aflată la Senat , care pe data de 15 decembrie urmează să ajungă la Camera Deputaților, reprezintă o prioritate și va fi susținută în regim de urgență, astfel încât la începutul sesiunii viitoare să fie votată de Camera Deputaților și promulgată, pentru ca Legea 197/2021 să fie aplicabilă”, a declarat Mihai Weber, președintele PSD Gorj. 

Vizualizări: 7,386

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: