Politică

Un politician anunță grevă generală la CE Oltenia, de luni!

Poziție incredibilă a deputatului USR Gorj, Radu Miruță. Acesta anunță că, de luni, va fi grevă generală la Complexul Energetic Oltenia.

Niciun lider sindical nu și-a asumat o astfel de afirmație și nici măcar nu ar putea fi îndeplinite, până luni, condițiile pentru o grevă generală, astfel că instigarea politicianului este greu de înțeles. 

“Luni se va intra în grevă generală. Minerii vor opri productia de cărbune în toate carierele Complexului Energetic Oltenia”, a scris Miruță pe pagina de socializare.

Joi a fost o grevă de avertisment, de două ore, la Cariera Lupoaia, dar de aici și până la grevă generală este mult. “Domnilor guvernanți de la PNL si PSD, nu aruncați sistemul energetic național în haos! Respectați, chiar și în ceasul al 12-lea, drepturile acestor oameni. Aplicați Legea 197”, a mai transmis Miruță, care nici acum nu vrea să recunoască faptul că a votat o lege neclară, cu care i-a amăgit pe mineri.

Vineri va fi o întâlnire a parlamentarilor de Gorj cu liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia, pentru a găsi soluții în vederea pensionării minerilor și energeticienilor la 52 de ani.

Vizualizări: 4,121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: