Diaspora

Proteste uriașe în Franța împotriva “dictaturii sanitare”

Peste 100.000 de persoane au manifestat în întreaga Franţă împotriva noilor măsuri sanitare dorite de preşedintele Emmanuel Macron.

În Paris, manifestanţii au protestat în faţa Consiliului Constituţional împotriva «dictaturii sanitare» şi au cerut demisia preşedintelui Emmanuel Macron, cel care în urmă cu câteva zile anunţa introducerea obligativităţii vaccinării în cazul personalului sanitar, precum şi a paşaportului sanitar pentru a putea intra în marile centre comerciale, cinematografe, terase şi cafenele, restaurante, pentru a putea urca într-un tren ori avion.

La protest au participat și persoane vaccinate, dar care nu doresc ca vaccinarea să devină obligatorie. “Din solidaritate am venit pentru a-i susţine, nu fac parte din personalul medical, iar în plus sunt vaccinat. Dar ideea că cineva ne poate obliga să ne vaccinăm, cred că e ceva intolerabil. Eu am făcut-o voluntar. Avem dreptul să dispunem de corpul nostru aşa cum dorim şi să acceptăm, ori nu, un tratament propus de medicină”, a spus un protestatar. 

Preşedintele Emmanuel Macron doreşte ca din 21 iulie paşaportul sanitar să fie obligatoriu pentru a putea intra în locurile de cultură – muzee, săli de cinema ori galerii ce găzduiesc peste 50 de persoane. Iar din august, pasaportul sanitar, ar urma să fie obligatoriu pentru toţi cei care doresc să intre într-un spital ori să îşi viziteze bunicii ce se află într-o casă de bătrâni, cei care doresc să folosească autocarul, trenul ori avionul, să facă sport într-o sală specializată ori să bea o cafea la o terasă.

Personalul sanitar are termen până pe 15 septembrie pentru a se vaccina împotriva Covid.

Toate acestea fac parte dintr-un proiect de lege ce va fi prezentat în Consiliul de Miniştri pe 19 iulie.

Vizualizări: 1,201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: