Diaspora

Un elicopter militar american UH-60 Black Hawk a aterizat forţat în București

Un elicopter militar american a aterizat forțat în Piața Charles de Gaulle din București.  Elicopterul a dărâmat doi stâlpi de iluminat public. Mai multe mașini au fost avariate.

Echipajul a anunțat că are probleme, astfel că polițiștii au oprit traficul și aparatul a reușit să aterizeze pe șosea, în centrul Capitalei, fără a fi nimeni rănit.

Elicopterul este un aparat Black Hawk.  Incidentul a avut loc joi, în jurul orei 10.30.

actualizare: Parchetul Militar a fost sesizat joi cu privire la incidentul în care un elicopter a aterizat forţat în Piaţa Charles de Gaulle, în urma căruia s-a deschis o cauză penală, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, Florin Bobin.

"Prezenţa noastră la faţa locului este firească. Am fost sesizaţi cu privire la acest eveniment, astfel încât s-a deschis o cauză penală în care se fac cercetări cu privire la cele întâmplate, cel mai probabil va fi o încadrare la 349-350 Cod penal", a spus reprezentantul Parchetului Militar.

El a explicat că respectivul articol face referire la neluarea şi nerespectarea măsurilor privind siguranţa în muncă.

"Este doar o estimare, nu aş putea să vă spun la acest moment în clar, pentru că nu eu efectuez ancheta. Este atributul colegilor procurori care fac ancheta efectivă. Însă ne vom face datoria astfel că respectăm toate normele legale, inclusiv tratatul statutului forţelor militare americane pe teritoriul naţional", a precizat Bobin.

 

 


 

Vizualizări: 840

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: