Diaspora

Ce boală gravă poate genera vaccinul Johnson & Johnson

Agenţia americană a medicamentului (FDA) avertizează cu privire la un ”risc mare” al apariţiei sindromului Guillain-Barré, o maladie neurologică rară, în urma vaccinării cu vaccinul împotriva covid-19 Johnson & Johnson, relatează AFP.

 

Autorităţile sanitare americane au identificat 100 de persoane care au făcut această afecţiune neurologică rară, după administrarea a 12,5 milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson, iar 95 dintre aceste 100 cazuri au fost grave şi au necesitat spitalizarea.

O persoană a murit din cauza sindromului Guillain-Barré, după ce a fost vaccinată cu vaccinul anticovid Johnson & Johnson.

Sindromul Guillain-Barré este o afecţiune a nervilor periferici, caracterizată printr-o slăbire sau o paralizie progresivă, care începe cel mai adesea la nivelul picioarelor şi care urcă şi afectează uneori muşchii respiraţiei, iar apoi nervii de la nivelul capului şi gâtului.

Agenţia americană FDA anunţă, în acest avertisment, că, la majoritatea bolnavilor, aceste simprome apar în primele 42 de zile de la vaccinarea cu Johnson & Johnson.

Persoanele vaccinate cu vaccinul anticovid Johnson & Johnson este necesar să consulte de urgenţă un medic, atât în cazul unor dificultăţi la mers, îngiţit sau mestecat, cât şi în cazul unor probleme de vorbire, vedere dublă, incapacitatea de a-şi mişca ochii.

FDA dă însă asigurări că ”beneficiile (vaccinului Johnson & Johnson) sunt clar mai importante decât eventuale riscuri”.

Acest anunţ reprezintă o nouă lovitură aplicată vaccinului Johnson & Johnson, aprobat în februarie în Statele Unite, după suspendarea timp de zece zile a vaccinării cu acest vaccin, în urma semnalării unor cazuri grave de formarea unor cheaguri de sânge şi unui nivel scăzut al trombocitelor la femei vaccinate cu acest vaccin.

Autorităţile sanitare au apreciat şi atunci că beneficiile vaccinării cu Johnson & Johnson sunt mai importante decât riscurile.

Vizualizări: 1,347

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: