Actualitate

Proteste secrete la CE Oltenia

Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia au uneori un umor involuntar, în încercarea lor de a convinge oamenii că le apără interesele, dar fără să deranjeze prea mult administrația sau factorul politic, după caz.

Erau anunțate proteste la acest început de an, în decembrie fiind lansate în spațiul public amenințări cu organizarea de mitinguri la București.

Întrebat dacă vor mai avea loc protestele din ianuarie, președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, a spus că probabil că da, dar e secret. “Am purtat discuții. E foarte probabil să aibă loc proteste. Acum, când, cum, nu putem să divulgăm. Cum guvernul ne face numai cadouri neașteptate, și noi va trebui să-i facem un cadou tot la fel de neașteptat. Nu s-a stabilit un calendar, dar e foarte probabil să aibă loc la București, pentru că aici facem degeaba”, a spus Pîrvulescu la Radio Infinit.

Pe de altă parte, acesta spune că guvernanții nu se mai sperie de proteste. “Nu vedeți că sunt colegii care țipă, săracii, de doi ani, și sunt luați în calcul numai când dorește o parte sau alta a politicului, să câștige ceva puncte electorale”, a mai spus liderul sindical, referindu-se la protestul început la Târgu Jiu în februarie 2020, pentru reducerea vârstei de pensionare.

 

Vizualizări: 2,872

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: