Actualitate

Protestatarii din CE Oltenia amenință cu greva foamei

Minerii și energeticienii care pichetează pentru a șasea săptămână la rând Prefectura Gorj amenință cu noi forme de protest.

Nicu Bunoaica, președintele Sindicatului Solidaritatea 2013, inițiator al protestului, a spus că le-a cerut parlamentarilor să pună proiectul pe ordinea de zi a comisiilor în această săptămână. Altfel, săptămâna viitoare zeci de protestatari vor intra în greva foamei. Bunoaica a remarcat și faptul că a crescut numărul de protestatari în ultima săptămână, la pichetare fiind între 80 și o sută de persoane. “Oamenii au înțeles mesajul și sunt alături de noi”, a spus Bunoaica.

Manu Tomescu, vicepreședinte al Sindicatului Energia Rovinari, a spus că oamenii protestează din disperare. “Încearcă să tergiverseze trecerea proiectului prin comisii ca noi să ne pierdem răbdarea și să plecăm din piață. Nu avem cum să ne pierdem răbdarea, pentru că noi ne agățăm de acest proiect cu disperare. Este șansa noastră, noi cu disperare ne dorim acest proiect, pentru că este singurul lucru care ne mai salvează după zeci de ani de muncă în cariere și termocentrale”, a spus Tomescu.

A trecut o lună de când proiectul care modifică legea pensiilor a fost avizat în două comisii, dar celelalte trei nu l-au pus încă pe ordinea de zi.

Vizualizări: 2,200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: