Actualitate

Controale la furnizorii de energie. Practici incorecte cu consumatorii casnici!

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunţă că atât ANRE cât şi ANPC au, în acest moment, controale în desfăşurare la furnizorii de energie iar din datele parţiale reiese că există practici comerciale incorecte.

"Până acum, o primă etapă de controale a ANRE s-a soldat deja cu amenzi. ANPC, la rândul ei, efectuează controale, iar din datele parţiale pe care le am reiese că există practici comerciale incorecte la încheierea contractelor de energie, există clauze contractuale care pun consumatorul casnic pe poziţii de inferioritate în faţa furnizorului. ANPC este atentă şi va continua controalele pentru ca toţi furnizorii de energie să ştie că că aceste practici defavorabile consumatorilor nu pot continua şi nu vor fi tolerate", a transmis ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat în ianuarie un Ordin conform căruia clienţii casnici care nu au schimbat contractul vor beneficia de cel mai bun preţ din oferta concurenţială a furnizorilor lor şi vor putea opta pentru o nouă ofertă în cadrul unui proces de contractare mult simplificat.

De la 1 ianuarie 2021, piaţa de energie electrică a fost complet liberalizată, iar preţurile nu mai sunt reglementate de către ANRE. Românii s-au trezit cu facturi mai mari, fără nicio explicație.

Vizualizări: 1,693

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: