Actualitate

Începe a șasea săptămână a protestului minerilor

Minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia încep luni a șasea săptămână de proteste, în Piața Prefecturii din Târgu Jiu.

“Sper să ne apropiem de finalul acestui protest! Sper ca parlamentarii să întreprindă masuri pentru introducerea proiectului de lege și în ultimele trei comisii. În caz contrar, pentru mine va fi ultima săptămână de protest în această formă”, a scris Vasile Tivig pe pagina de socializare. 

Protestatarul face apel la liderii de sindicat să vină la protest și să nu mai fie dezbinați: “Fac încă odată apel, la liderii de sindicat, să lase deoparte ce au de împărțit și să participe, împreună cu oamenii, la acest protest pentru ca, săptămâna următoare, proiectul de lege care ne privește să fie votat în plenul Camerei Deputaților! UNITATE!”.

Deocamdată parlamentarii se mișcă greu și aparent tergiversează votul în comisii, partea pozitivă fiind că până acum au fost primite două avize favorabile. Avizele au fost date pe 16 și 17 februarie, iar de atunci a trecut aproape o lună. Au dat aviz pozitiv Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi și Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale.

 

Vizualizări: 1,783

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: