Actualitate

Petre Nica: Opriți atacurile dintre lideri

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului are un sfat pentru liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia. “Opriți atacurile dintre lideri, faceți un protocol antidenigrare și semnați-l toti liderii de sindicat. Dat fiind că nu aveți un sindicat reprezentativ, aveti obligația față de membrii de sindicat sa faceti pace între federații”, este mesajul lui Nica.

Acesta crede că Oltenia încă mai poate evita să aibă destinul Văii Jiului. “Exemplul pe care-l aveti cu Complexul Energetic Hunedoara trebuie să vă determine să fiți mai înțelepți. Uniți-vă, nu vă dezbinați!”, a spus Nica.

Acesta a spus și care ar trebui să fie pașii de urmat: “Cereti guvernului să va prezinte un plan asumat, inclusiv prin Parlament, prin care CEO să aibă un termen de renunțare la grupurile pe cărbune și toată această perioadă să fie subvenționată de către stat. Întocmiți un program care să cuprindă trei direcții mari și vitale: economic, tehnic, social! E nevoie de multă muncă si înțelepciune pentru ca CEO să nu ajungă în situația CEH”, a mai spus fostul lider al minerilor.

În ultimele zile au fost atacuri ale președintelui Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, la adresa minerilor și energeticienilor care protestează de cinci săptămâni în Piața Prefecturii. Acesta a primit replici dure de la liderii Sindicatului Energia Rovinari, Constantin Mitrescu și Manu Tomescu, dar și de la Nicu Bunoaica, organizatorul protestului. Liderii sindicali din CE Oltenia sunt dezbinați, nu acționează unitar, iar pe acest fond nu apar vești bune pentru Complexul Energetic Oltenia.

Vizualizări: 2,303

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: