Actualitate

CE Oltenia își reface planul de restructurare după cum a cerut Comisia Europeană

Complexul Energetic Oltenia își va reface planul de restructurare, astfel încât să răspundă criticilor lansate de Comisia Europeană.

Astfel, compania ia în calcul încheierea unor contracte de vânzare a energiei pe termen mediu, cu condiția ca legislația să permită asta. “În acest sens, compania a prezentat un plan de acțiune care să conducă la încheierea de contracte tip PPA cu consumatori și furnizori, în paralel cu procesul de armonizare a legislației naționale la directivele europene”, a transmis compania.

Comisia Europeană a criticat și faptul că nu există bănci care să susțină compania din Gorj în programul de restructurare, dar și că Fondul Proprietatea nu susține financiar acest plan. “CE Oltenia a demarat dialogul cu importante instituții bancare din România, bănci comerciale, dar și cu instituții bancare europene pentru a securiza împrumuturi care să susțină contribuția proprie a CE Oltenia la efortul de restructurare. De asemenea, au loc discuții cu reprezentanții Fondului Proprietatea, acționar minoritar cu o cotă de 21,5%”, a transmis Complexul Energetic.

CE Oltenia precizează că prețul certificatelor de CO2 aproape s-a dublat, de la 22 de euro/certificat, cât era la momentul întocmirii Planului de restructurare. Este nevoie de acordul Comisiei Europene pentru ca societatea să poată lua până pe 30 aprilie certificatele aferente producției de energie de anul trecut.

Vizualizări: 3,497

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: