Actualitate

Ministrul Energiei, chemat luni la Târgu Jiu

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, este chemat la Târgu Jiu de liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia. Cei care au lansat invitația nu sunt minerii și energeticienii care protestează, cerând o lege pentru pensionarea mai devreme, ci cei care condamnă protestul.

„Solicităm participarea dumneavoastră la o întâlnire cu reprezentanții organizațiilor noastre, pentru identificarea unor soluții comune la problemele cu care se confruntă salariații companiei, în data de 15.03.2021, ora 12.00, la sediul Prefecturii Gorj“, se arată în adresa semnată de Adrian Marciuc și Dumitru Pîrvulescu, dar în antetul căreia sunt trecute cele patru federații sindicale.

Liderii sindicali spun că vor să afle ce soluții sunt pentru problemele generate de întârzierea aprobării Planului de Restructurare al Complexului Energetic Oltenia SA.

De asemenea, vor discuții despre adoptarea unei ordonanțe de urgență care să permită acordarea de venituri compensatorii celor disponibilizați, subiect care a mai fost discutat și la întâlnirea de la București, când ministrul i-a asigurat că va fi adoptat un astfel de act normativ cu valabilitate doi ani.

Un alt subiect se referă la “necesitatea adoptării unui act normativ referitor la reducerea vârstei de pensionare, aplicabil salariaților societății”. Subiectul este de competența parlamentarilor, cei de la Gorj fiind și ei invitați la întâlnirea cu ministrul.

Vizualizări: 2,141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: