Anchetă

Pronunțare amânată de trei ori în cazul unui accident de muncă

Curtea de Apel Craiova a amânat de trei ori pronunțarea într-un dosar privind un accident de muncă de la Complexul Energetic Oltenia, în care Tribunalul Gorj a dat una dintre cele mai grele sentințe. Din februarie, pronunțarea a fost amânată până pe 27 aprilie.

La Tribunalul Gorj, doi șefi de la Cariera Pinoasa au fost condamnați penal în cazul accidentului de muncă. Inginerul Ion Vasile Vezure, consilier local PSD la Fărcășești, și sindicalistul Ion Morie au fost condamnați la câte 6 luni de închisoare pentru neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Pedeapsa a fost amânată pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a condamnării, timp în care cei doi șefi vor trebuie să respecte mai multe măsuri obligații.

În schimb, Complexul Energetic Oltenia a fost condamnat la două amenzi penale. Una în cuantum de 400.000 de lei, pentru vătămare corporală din culpă și o alta de 360.000 de lei, pentru neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

„În baza art. 38 alin. 1, art. 39 alin. 1 lit. c Cod penal, contopeşte pedepsele stabilite şi aplică inculpatei S. Complexul Energetic Oltenia S.A., pedeapsa cea mai grea, la care adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse stabilite, în total 520.000 lei amendă penală, echivalentul a 260 zile-amendă înmulţit cu suma de 2.000 lei corespunzătoare unei zile-amendă”, se arată în sentința Judecătoriei Târgu Jiu din 23 aprilie anul trecut, menținută apoi de Tribunal.

Judecătorii au admis acțiunea civilă promovată de către partea civilă Marin Latea, obligând CE Oltenia să-i achite despăgubiri de mai bine de 150.000 de euro.

„Admite în parte acţiunea civilă exercitată de către partea civilă Latea Marin şi obligă inculpata S. Complexul Energetic Oltenia S.A să plătească părţii civile Latea Marin suma de 150.000 euro, prin echivalent în lei la data plăţii, cu titlu de daune morale, suma de 4.880,92 euro, prin echivalent în lei la data plăţii, cu titlu de daune materiale, suma de 39.379,83 lei cu titlu de daune materiale (5483,83+33.896)”, potrivit sentinței judecătorești, asupra căreia se va pronunța Curtea de Apel Craiova pe 27 aprilie.

 

 

Vizualizări: 3,371

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: