Social

Proiect important, finalizat de UCB Târgu Jiu

Profesorii și studenții Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu au fost „școliți” printr-un proiect menit să aducă performanță educațională prin digitalizare. Proiectul a fost finanțat de Ministerul Educației. 

Proiectul „Performanță educațională prin digitalizare adecvată și educație digitală de înaltă calitate” s-a desfășurat în perioada aprilie-decembrie 2023.

„În Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu s-a derulat proiectul cu titlul „Performanță educațională prin digitalizare adecvată și educație digitală de înaltă calitate”, ACRONIM: DigiPerformEd, cod CNFIS-FDI-2023-F-0145, în perioada aprilie-decembrie 2023. Proiectul a fost finanțat de Ministerul Educației, din fondul de dezvoltare instituțională, Domeniul 5: Îmbunătățirea calității activității didactice, inclusiv a respectării deontologiei și eticii academice, şi a avut ca scop dezvoltarea unei infrastructuri digitale performante și flexibile, îmbunătățirea procesului educațional în contextul utilizării tehnologiilor digitale inovatoare, modernizarea și optimizarea proceselor educaționale, respectiv utilizarea de către studenți a resurselor educaționale deschise, care să le asigure o învățare flexibilă și personalizată, în condițiile respectării deontologiei și eticii academice. 

În cadrul proiectului, s-a derulat un curs de perfecționare în domeniul tehnologiilor şi pedagogiei digitale, pentru cadrele didactice și studenții din universitate. De asemenea, a fost organizat un workshop privind pedagogiile inovative digitale, cu specialiști din universitate și un workshop cu studenții, privind folosirea resurselor de documentare ale universității, în scopul redactării lucrărilor științifice, a lucrărilor de finalizare a studiilor, în baza respectării bunei conduite în cercetarea științifică. De asemenea s-au realizat suporturi digitale inovative în colaborare cu specialiști din mediul extern universității, care vin în sprijinul studenților, facilitând învățarea creativă.

Acest proiect a adus valoare nouă, contribuind la dezvoltarea sustenabilă a universității și la dezvoltarea profesională a tuturor actorilor educaționali din universitate și a stakeholderilor”, au transmis reprezentanții Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. 

 

 

 

Vizualizări: 773

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: