Social

Proiect cu finanțare europeană finalizat la Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu a anunțat finalizarea proiectului cu finanțare europeană care prevede modernizarea iluminatului public din localitate.

Acest proiect de modernizare a iluminatului stradal, în valoare de 5 milioane de euro, presupune reducerea consumului de energie cu 40% și prevede instalarea a 27 de kilometri de fibră optică, folosită atât pentru gestionarea iluminatului, cât și pentru fluxul de date necesar centrului Infotrafic.

Primarul Marcel Romanescu a anunțat că urmează perioada de audit energetic și luminotehnic, iar apoi se va face recepția lucrărilor. „S-a înlocuit vechiul sistem de iluminat cu echipamente moderne și eficiente, s-au montat peste 27 de kilometri de rețea electrică, peste 27 de kilometri de fibră optică și peste 1.000 de corpuri luminoase”, a explicat edilul precizând că lucrările de acest gen vor continua cu încă două proiecte care prevăd modernizarea iluminatului public în toate cartierele municipiului, cu bani de la Fondul de Mediu. Costurile se ridică la aproximativ un milion de euro fiecare iar primul proiect este deja în licitație publică iar cel de al doilea este la faza de semnare a finanțării. 

Excepție vor face doar străzile pentru care Primăria Târgu Jiu a reabilitat deja iluminatul public.

Vizualizări: 752

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: