Social

Stimulente pentru profesorii examinatori 

Elevii au intrat în vacanță după câteva zile de la încheierea grevei profesorilor și vor reveni în bănci la începutul lunii septembrie, acum urmând emoții doar pentru elevii din clasele terminale.

Finalizând un an destul de agitat în educație majoritatea elevilor din România au intrat vineri în vacanța de vară, urmând acum examenele finale pentru absolvenții de liceu și de școală generală.

Pentru a-i stimula pe profesori să participe la organizarea examenelor, Ministerul Educației a anunțat că a crescut cu 30% față de anul trecut sumele acordate pentru supraveghetori și pentru cei care corectează lucrările.

"Ministerul Educației a anunțat că majorează cu 30% sumele de bani primite de profesori dacă se implică în desfășurarea Evaluării Naționale și a examenului de Bacalaureat 2023, potrivit ordinului de ministru nr. 4.483/2023. De exemplu, un profesor asistent va primi 145 de lei pe zi dacă participă la Evaluarea Națională, față de 110 lei / zi, cât a primit anul trecut, adică cu 35 de lei mai mult. Ministerul a propus majorarea sumelor printr-un proiect, în urmă cu doar câteva zile, pentru a atrage cadrele didactice să se implice în desfășurarea examenelor naționale, după greva generală a profesorilor care amenința desfășurarea Bacalaureatului și a Evaluării Naționale conform calendarului", conform edupedu.ro.

Peste 2 milioane și jumătate de preșcolari și elevi și-au luat rămas bun vineri de la colegi și profesori, urmând să revină în sala de clasă pe data de 11 septembrie. În același timp, aproximativ  350.000 de elevi din clasele a opta și a douăsprezecea au intrat pe ultima sută de metri înainte de examene. 

Vizualizări: 557

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: