Actualitate

Profit uriaș făcut de OMV Petrom pe spinarea șoferilor

Compania OMV Petrom a publicat joi, 28 iulie, datele financiare aferente primului semestru din 2022.

Potrivit raportului, OMV Petrom a înregistat în primele patru luni ale anului 2022 un profit de 4,6 miliarde de lei.

Comparativ, în primul semestru din 2021 OMV Petrom a raportat 980 de milioane de lei profit, înregistrând acum o creștere de aproape 5 ori a profitului, pe fondul creșterii prețului țițeiului și gazelor la nivel mondial.

Cifra de afaceri a grupului OMV Petrom a crescut în primele șase luni ale anului cu 153%. În primul trimestru al anului, compania a raport venituri totale de 25,5 miliarde de lei. În perioada similară a anului trecut, OMW Petrom a avut o cifră de afaceri de puțin peste zece miliarde de lei, iar pe întreg anul de 23,5 miliarde de lei.

”Valoarea veniturilor din vânzări consolidate de 25.581 mil lei în 1-6/22 a crescut cu 153% comparativ cu 1-6/21, susținută în principal de prețuri mai mari ale mărfurilor și de volume mai mari aferente vânzărilor de produse petroliere și electricitate. Vânzările din segmentul Rafinare și Marketing au reprezentat 55% din totalul vânzărilor consolidate, iar vânzările din segmentul Gaze și Energie au reprezentat 44%. Vânzările din segmentul Explorare și Producție au reprezentat numai 0,1% după vânzarea filialelor din Kazahstan în T2/21 (vânzările din Explorare și Producție fiind, în mare parte, vânzări în interiorul Grupului, nu către terți)”, precizează compania într-un comunicat.

 

Vizualizări: 1,531

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: