Actualitate

Mai fac sindicaliștii mitingul cu mii de oameni pentru Cariera Roșia?

Este termen marți, 2 august, în procesul prin care Complexul Energetic Oltenia speră să poată redeschide Cariera Roșia. Cea mai mare carieră de lignit din România este vitală atât pentru companie, care are contracte de onorat, cât și pentru siguranța energetică a țării la iarnă.

Liderii de sindicat au anunțat pe mai multe canale media că pregătesc un protest cu mii de salariați, pentru a atrage atenția asupra modului în care unii încearcă să distrugă energia pe cărbune.

Reaminim că Tribunalul București a decis la jumătatea lunii iunie suspendarea acordului de mediu al carierei miniere, până când judecătorul se lămurește dacă acesta a fost emis sau nu legal. De noaptea minții! E ca și cum noi, dacă am avea această putere, i-am suspenda contractul de muncă judecătorului, până când ne lămurim dacă știe carte sau dacă a dat concurs pe bune.

Plângerea în instanță a fost făcută de o organizație așa-zis ecologistă, Bankwatch, finanțată printre alții de Ministerul Mediului din Germania, țară care a redeschis zeci de termocentrale în acest an, cu sau fără autorizații de mediu, totul pentru a trece iarna cu bine.

Iar închiderea propriu-zisă a carierei s-a produs pe 1 iulie, după ce doi lideri ai USR, partid cu o politică dură de închidere a mineritului, au venit special în Gorj pentru a suna la 112, să ceară poliției să meargă la Cariera Roșia, să se asigure că sunt excavatoarele oprite.

Ei bine, asta este o parte din combinația la vedere, dar cine știe câte interese mai sunt în spate. Pe acest fond, sunt unii care au ca scop dezbinarea salariaților din Complexul Energetic Oltenia și mai ales a liderilor lor. Pe dezbinatori îi vedeți zilnic pe paginile de socializare, având de multe ori postări cu aceeași temă ca și cei de la USR. Și nu, nu este o coincidență.

Pe de altă parte, liderii sindicali care au promis un protest cu mii de oameni nu par în stare să îl facă. Așa că nu ne-am mira ca, pe 2 august, un judecător moleșit de caniculă să dea termen peste încă o lună, că nu are chef să se uite peste dosar.

 

 

Vizualizări: 3,319

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: