Actualitate

Profesori universitari, concediați de la UCB

Sunt tensiuni fără precedent la Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, după ce Ministerul Educației a pus în executare o hotărâre judecătorească privind revenirea în funcția de rector a Luminiței Popescu.

În doar câteva zile, noul rector a luat decizii importante, inclusiv încetarea contractelor de muncă ale profesorilor universitari Adrian Gorun, Vasile Lupulescu și George Niculescu.

Senatul Universității, condus de Horațiu Gorun, fiul lui Adrian Gorun, a constatat în ședința extraordinară din 15 iunie “nulitatea de drept” a deciziilor de încetare a respectivelor contracte de muncă.

Mai mult, același Senat a aprobat o moțiune privind ilegalitatea ordinului de ministru prin care Luminița Popescu a revenit în funcție.

Luminița Popescu a fost demisă din funcția de rector în 2017, de către Senatul universității, condus la acea vreme de Adrian Gorun.

De remarcat este faptul că pe pagina de internet a universității figurează ca rector Sorin Purec.

actualizare: Încă trei profesori au primit deciziile chiar în timpul ședinței de Senat. Este vorba despre Constantin Enea, Titu Ionașcu și Damian Dițescu. 

Vizualizări: 5,246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: