Actualitate

Firmele, somate să ia măsuri în zilele caniculare. Ce spune șeful ITM Gorj!

Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj a atenționat firmele din Gorj, în special pe cele care desfășoară activități în aer liber, să respecte prevederile legale cu privire la luarea de măsuri atunci când temperaturile depășesc 37 de grade. 

 

„Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj atrage atenția angajatorilor să respecte prevederile Ordonanței de Urgență numărul 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecția persoanelor încadrate în muncă, fiind vizate, cu prioritate, activitățile desfășurate în spații deschise”, a declarat George Octavian Romanescu, inspectorul șef al ITM Gorj.

 

Conform textului legii, angajatorii trebuie să ia măsuri pentru reducerea intensitatii și a ritmului activitatilor fizice, să asigure ventilatia la locurile de munca, să dispună alternarea efortului dinamic cu cel static. 

De asemenea, pentru mentinerea starii de sanatate a angajatilor trebuie asigurată apă minerală, câte 2-4 litri/persoana/schimb, dar și echipament individual de protecție.

 

Vizualizări: 1,353

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: