Social

Creșele și grădinițele, o prioriate în Rovinari

Se lucrează la foc automat în orașul Rovinari! În momentul de față sunt cel puțin 15 șantiere în care se muncește. Administrația locală a acordat o atenție deosebită contruirii de creșe și grădinițe. Cele existente sunt ocupate la capacitate maximă și era absolut necesar să fie contruite altele noi. 

 

Orașul Rovinari este printre puținele din țară unde natalitatea este încurajată cu subvenții de la primărie pentru primul și al doilea copil. Acesta poate fi și unul dintre motivele care au dus la creșterea numărului de copii care au nevoie de un loc la creșă sau grădiniță.

„Ne-am dorit foarte mult să rezolvăm această problemă a locurile de la creșă sau grădiniță. Părinții trebuie să meargă la serviciu și au nevoie să își lase copiii în condiții de siguranță. Tocmai de aceea, am demarat procedurile necesare și, în prezent, se construiește o grădiniță cu patru grupe, care va fi gata în aproximativ două luni. Pentru acest proiect am primit bani de la ministerul Educației. De asemenea, am construit și încă mai construim creșe în orașul Rovinari. Cele pe care le avem au toate locurile ocupate”, a afirmat Robert-Dorin Filip, primarul orașului Rovinari.

Din fonduri europene se vor mai construi tot în Rovinari o creșă și un afterschool. 

 

Vizualizări: 616

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: