Eveniment

Profanatorii de morminte, condamnați cu executare

Cei trei tineri din Gorj care au profanat un mormânt anul trecut, pentru a lua banii aruncați într-un sicriu, și-au aflat sentințele. Doi dintre ei au primite pedepse cu executare.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit faptul că în noaptea de 29/30 noiembrie 2021, tinerii ar fi vandalizat mormântul tip cavou al unui bărbat de 48 de ani, situat pe raza comunei Brănești, de unde ar fi sustras suma de 2.500 lei si 100 euro, bani ce au fost aruncați peste sicriu în mormânt la momentul înhumării.

Tinerii au luat decizia după o petrecere. Au luat cu ei o sfoară, un ciocan şi o ţeavă metalică de aproximativ 40 cm, s-au deplasat spre cimitirul satului Capu Dealului cu căruța.

Minorul a stat de șase, iar ceilalți doi au mers la cavou. “În mormânt a pătruns prima dată inculpatul (...) şi, folosindu-se de lanterna telefonului mobil aflat asupra sa, a adunat bancnotele în cupiură de 50 lei şi 100 lei aruncate lângă coşciug, pe care le-a introdus în buzunarele obiectelor de îmbrăcăminte, după care, la solicitarea sa, în locul respectiv a intrat şi inculpatul (...). Ambii inculpaţi au procedat la desfacerea şuruburilor cu care era prins capacul sicriului şi după ce au reuşit înlăturarea parţială a acestuia de pe cadavru, au sustras 2 bancnote de 50 euro şi 3 bancnote în cupiură de 100 lei, după care au încercat să acopere urmele infracţiunilor, reaşezând capacul pe sicriu, dalele mobile din beton şi coroanele peste mormântul defunctului”, se arată în documentul de la instanță.

Minorul a primit 350 de lei, iar ceilalți doi și-au luat câte 1.100 de lei și 50 de euro.

Profanatorii de morminte au primit fiecare o pedeapsă de un an și patru luni cu executare. Cel care avea 17 ani la data comiterii faptei a fost condamnat la măsura educativă a asistării zilnice, pe o durată de 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la profanarea de cadavre sau morminte. 

Sentința Curții de Apel Craiova de la finalul lunii noiembrie este defintivă.

Vizualizări: 1,018

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: