Social

Produse alimentare depozitate pe jos. Cât a fost amenda!

Două societăți din Târgu Jiu și Târgu Cărbunești au fost amendate în ultima săptămână de inspectorii Direcției Sanitar Veterinare (DSV) Gorj, pentru o serie de nereguli constatate în timpul controalelor.

 

Una dintre societăți a primit o amendă de 10.000 lei, după ce inspectorii DSV au găsit produse alimentare depozitate direct pe paviment, respectiv băuturi răcoritoare și alcoolice. De asemenea, tot aici, inspectorii au constatat că nu erau respectate condițiile privind depozitarea produselor pe categorii. Ouăle erau depozitate lângă produsele lactate și produsele din carne, iar manipularea produselor alimentare se făcea fără respectarea condițiilor de igienă.

 

O altă amendă, de 2.400 lei, a fost aplicată tot la un magazin alimentar. În acest caz, lucrătorul gestionar prezent la data controlului nu deținea echipament de protecție și nici fișă de aptitudini. 

Mai mult, nu a putut face dovada existenței unui contract cu o societate autorizată care să efectueze operațiunile de dezinfecție, dezinsecție și deratizare. 

Vizualizări: 923

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: